Saturday, December 16, 2006

Årets Juldrägg har korats!

I torsdags hade Icom (där jag jobbar) sin årliga julfest. Festkommittén gjorde ett smart drag och körde oss flere mitt ut i mörkaste smålandsskogen, antagligen för att ingen skulle kunna smita hem ifall det blev olidligt. Som fördrink serverades något som innovativt som glögg. Dessutom gillar jag inte ens glögg. Sen fick man armbåga och sparka sig fram i trängseln till rätt bord. Positivt var i alla fall att jag fick väldigt trevliga bordsdamer och herrar. När bord nummer 10 äntligen fick knalla iväg till buffén visade den sig bestå av kycklingvingar av skinn och ben, smulig lax och revben som smakade bara konstigt. Temat var "äta med fingrarna" och det var svårt att dra någon direkt parallell till glöggen... sommar - jul... jodå, vi fattar!
Jag säger absolut inte att festkomittén gjort ett kasst jobb, men det var inte min grej helt enkelt.

Resten av festen var det dans och gratis sprit i oändlighet, vilket vissa utnyttjade lite för väl. En av mina "närmare" kollegor blev dräggigast på festen och gjorde minst sagt bort sig rejält, så jag antar att jag och han inte alls kom varandra så mycket närmare, vilket han antagligen hade hoppats. Hans fest föll platt, kan man väl säga. Då var jag mest förbannad påå hans dräggiga sätt men nu i efterhand är det nästan lite skrattretande. Och man måste ju tycka lite synd om dem som inte kan interagera med andra mänbiskor utan 2 promille i blodet.

När vi äntligen fick sätta oss på en buss ut ur skogen, som just då kändes både större än ondare än hela Azeroth, var jag rejält förbannad. Inte minst på att jag hade missat den tidigare bussen pga av J och R som båda var för fulla. Stackars J fick inte nöja sig med att spilla rödvin på skjortan och bli saltad till allmänt påseende utan råkade även kräkas på bussen. Starkt.

Med andra ord, en inte alltför oliglig julfest.

No comments: