Friday, November 25, 2005

Är Gävle stad olagliga eller bara dumma?

Nu är bocken uppe igen. Gävle stad borde åtalas för att dom lockar folk att begå brottsliga handlingar, det där som det finns en mycket bättre formulering på, som jag förstås inte kommer på nu =(.
Man kan fan inte sätta upp bockjäveln år efter år och tro att den skall få stå kvar? Så dumma är väl inte ens Gävle stad... Alltså VET dom att någon kommer att försöka bränna ner skiten och bara sitter och väntar på att få skicka in bilder på gärningsmannen till polisen. Inte bara olagligt utan sadistiskt också. Jag menar, varför vill man kunna se bocken på webcam egentligen? Precis, för att hålla koll på när den börjar flamma.

Om Gävle stad inte skulle acceptera traditionen att bocken bränns ner skulle dom ju sluta med att ha den. Så varför provocera och försöka sätta dit folk? Jag tror att Gävle är lite rädd att folk skall glömma bort "racet om den brinnande bocken", för det är ju den enda Gävle har att komma med på legendfronten.

En annan teori är att Gävle stad egentligen skiter i när deras bock blir kol och aska, och vem som utför dådet. Övervakningskamerorna är bara ett skrämselelement som gör att brottet kräver lite planering. detta leder i sin tur att folk hinner börja slå vad om när bocken kommer att brinna. På så sätt får Gävleborna spänning och något att göra fram till jul.

Hur som helst så är det hela ganska töntigt från Gävle stads sida. Antingen vill de ha publicitet eller så är de riktigt riktigt taskiga mot sina invånare (och restan av Sverige också för den delen) Bränn bocken!

1 comment:

Cris said...

Haha.. tja.. det kanske ska ses som att det är ett jävligt lyckat reklamjippo. De vet ju att nån jävul kommer att lyckas o en massa försöka bränna ner skrället. Vilket ger en massa mediebevakning. Gävle hade aldrig varit lika kännt om det inte varit för den brinnande bocken. Sen att de "måste ta alla mått" för att se till att ingen bränner ner den är ju bara att se som flera hinder eftersom det blivit för lätt de senaste åren liksom.