Thursday, November 24, 2005

Det var bättre förr.

Sitter ensam i labbet och donar med lite bilder. Mer än hälften av bilderna jag tog med engångskamran blev tyvärr soptunnamat. Fast jag som fotograf är ungefär i klass med en engångskamera. Hade man haft en digitalkamera hade man i alla fall kunnat ta om bilderna, men det känns lite motigt att köpa en ny kamera och betala för ny framkallning... Man kan ju ndra vad syftet med den här fotografikuppgiften är.. Jag måste fråga på måndag, det verkar mest som nåt man bara gör för att ha en uppgift liksom. Kunde lika gärna heta "bygg en bild i photoshop, trovärdigast vinner".

Jag måste nog bli mer "jobbig människa som är alltid gapar och klagar och hörs mest". De får allt. Varför kan man inte bara tysta ner dem och säga typ "skit på dig" eller nåt linande. Vem har sagt att man måste ge dem allt bara för att de är odrägligt jobbiga? Borde man inte kunna vända på det hela och tycka att det är lite kul att dom inte får vad dom vill trots att dom skriker och aldrig ger upp? Typ lite mjuksadism. Det var bättre förr. Då ansågs det bra att vara snäll och artig och vänta på sin tur. De som väsnades fick stå i skamvrån, eller fick kvarsittning eller bands fast vid ett träd i grannens tjurhage.

Förresten är det en massa saker som var bättre förr. Man var tvungen till dagligt kroppsligt arbete, vilket gjorde att man inte behövde bli tjock och sedan försöka banta. Våldtäcktsmän, mördare och rånare hängdes med en gång och man slapp överfulla fängelser som fångarna rymde från var och varannan dag, som dom gör i Sverige. Man behövde inte heller bygga ut alla tomma lador till mentalanstalter, som de måste göa i Sverige pga att ingen döms till fängelse längre. Det värsta straffet man kan få i Sverige ät tydligen psykiatrisk vård ett eller ett par år. Och skall en vuxen man verkligen frias för sexuellt utnyttjande av ett barn om inte barnet "varit medvetet om vad som hänt"? Det är alltså helt okej att slå folk medvetslösa och sedan våldta dem, så länge de själva inte vet vad som har hänt. Det är ganska sjukt.

jaja från det ena till det andra, nu har scanningen varit klar ett bra tag så nu skall jag glida tillbaka till mina bilder.

No comments: